Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Francia kormány tanulmányi ösztöndíjai
Kiíró:
Campus France
Határidő:
02/28/2019
Érvényes:
02/28/2019
Tárgymutató:
ösztöndíj mester fokozatú tanulmányokat folytatóknak
Pályázhat:
magyar egyetemi hallgatók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Francia kormány tanulmányi ösztöndíjai

Jelentkezés a francia kormány tanulmányi ösztöndíjaira

Kik jelentkezhetnek?
Az ösztöndíjakra olyan magyar egyetemi hallgatók jelentkezését várjuk, akik mester fokozatú (előnyt élveznek a mesterképzés második évére - Master 2- pályázók) tanulmányokat, mérnökképző intézmény utolsó éves tanulmányait, vagy Master of Science / of Art, Franciaországra specializálódó mester fokozatú tanulmányokat szeretnének folytatni Franciaországban. MBA-képzésekre nem igényelhető ösztöndíj.
Az ösztöndíjra való jelentkezés feltételei a következők :
- magyar állampolgárság;
- megfelelő nyelvtudás abból a nyelvből, amelyen a fogadóintézmény által nyújtott képzés zajlik (francia vagy angol);
- olyan, a magyar állam által elismert felsőoktatási diploma megléte, amely lehetővé teszi a Franciaországban zajló képzésre való beiratkozást;
- olyan képzésre való jelentkezés, amely az érettségire épülő 5 éves egyetemi képzések sémájába illeszkedik;
- hiánytalan jelentkezési anyag leadása.
Amennyiben a jelentkezési anyagok minősége megegyezik, azon hallgatók részesülnek előnyben, akik a jelentkezés pillanatában Magyarországon tartózkodnak és soha nem jártak még Franciaországban.
Az ösztöndíj időtartama:
1-10 hónap a következő tanévben. Amennyiben a képzés részét képezi szakmai gyakorlat elvégzése, a nagykövetség fenntartja magának a jogot arra, hogy ennek megfelelően alakítsa az ösztöndíj időtartamát.

Az ösztöndíj mértéke:
Az ösztöndíjas hallgató havi nettó 700 euró ösztöndíjban részesül. (Kizárólag akkor, ha francia területen tartózkodik. Az utalás francia számlaszámra történik.)
Kiegészítő támogatások:
- 3 hónapot meghaladó ösztöndíj esetén 700 eurós képzési támogatás, mely a kint tartózkodás elején kerül folyósításra;
- Az ösztöndíj évi 5 000 eurót meg nem haladó tandíj esetében fedezi a tandíjat is. Előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik évi 1 000 eurót meg nem haladó tandíjú képzésre jelentkeznek.
- Az ösztöndíj fedezi a francia társadalombiztosítási költségeket is. A hallgatónak lehetősége van kiegészítő egészségbiztosítást kötni.
- Az ösztöndíj keretében a jelentkezők előnyt élveznek az egyetemi kollégiumokba való jelentkezésnél. Az egyetemi kollégiumi szállás díját fedezi az ösztöndíj. Egyéni szálláslehetőség is igényelhető a rendelkezésre állás függvényében. Mindkét esetben kérhető kiegészítő lakhatási támogatás (lásd GYIK).

Utazási támogatás
Az egyetemi, tudományos, oktatási és intézményi együttműködés terén kötött francia-magyar bilaterális egyezmények értelmében a francia kormányösztöndíjban részesülő hallgatók a Tempus Közalapítványnak köszönhetően a Franciaországba való utazásuk költségére vonatkozó átalánytámogatásban részesülnek. A támogatást minden francia kormányösztöndíjra jelentkező hallgatónak igényelnie kell a Tempus Közalapítvány honlapján az igényléshez szükséges összes dokumentum megadott határidőig történő elküldésével. Kérdés esetén Hernádi Anna, francia-magyar bilaterális ösztöndíjakért felelős munkatárs áll rendelkezésre az anna.hernadi@tpf.hu címen.
A Párizs és a tanulmányoknak helyszínéül szolgáló város közötti utazás költségét a Campus France téríti meg.
A francia kormányösztöndíj nem vonható össze ERASMUS + ösztöndíjjal vagy a Külügy-és Európaügyi Minisztérium egyéb ösztöndíjaival.

A jelentkezési anyag összeállítása:
Töltse le az alábbi jelentkezési anyagot és az utasításoknak megfelelően töltse ki azt. A jelentkezési anyag tartalmazza a jelentkezéshez csatolandó dokumentumok listáját.
A jelentkezési anyag leadása:
Töltse ki elektronikusan a “Formulaire Master 2018” elnevezésű dokumentumot. A jelentkezőknek ezzel párhuzamosan jelentkezniük kell a kívánt képzésre is. (A Campus France mester-és mérnökképzéseinek katalógusa : Catalogue des masters et formations d'ingénieurs de Campus France).
A teljes jelentkezési anyagot február 28-án éjfélig kérjük elektronikus formában elküldeni a bourses@inst-france.hu címre. Nagy terjedelmű jelentkezési anyag esetén javasoljuk a http://www.wetransfer.com használatát.

Kiválasztási eljárás:
1. szakasz: Jelentkezési anyag alapján történő előválogatás
A jelentkezési anyagok a nagykövetségre kerülnek egy pluridiszciplináris szakértői bizottsághoz, mely a beérkezett anyagok alapján kiválasztja azokat a hallgatókat, akiket az ösztöndíjiroda behív egy, a budapesti Francia Intézetben zajló motivációs beszélgetésre.
2. szakasz: Motivációs beszélgetés
A motivációs beszélgetés egy vegyes, francia-magyar zsűri előtt zajlik, melynek tagjai a nagykövetség és magyar egyetemek képviseletében érkező szakértők. A zsűri azt értékeli, hogy a jelentkezők mennyire tudnak érvelni a tanulmányi tervük és a szakmai projektjük mellett. A beszélgetés a tanulmányok nyelvén folyik (franciául vagy angolul) és március 15. és április 11. között kerül megrendezésre (a pontos időpontokról később tájékoztatjuk a motivációs beszélgetésre behívott hallgatókat).
3. szakasz: Motivációs beszélgetésre behívott hallgatók
Az ösztöndíjban részesülő hallgatókat április végén értesítjük a beszélgetés eredményéről. Az ösztöndíjasoknak ezután véglegesíteniük kell a jelentkezési anyagjukat, az ösztöndíj azonban csak akkor kerül véglegesen odaítélésre, ha az ösztöndíjas igazolja, hogy a kiválasztott francia intézmény kész fogadni őt.
A nagykövetség ösztöndíjirodája segít az ösztöndíjasoknak abban, hogy a lehető legjobban felkészüljenek az elutazásukra és választ kapjanak a Franciaországba történő utazással és megérkezéssel kapcsolatos kérdéseikre. Az ösztöndíjiroda így május végén tájékoztatót szervez a Francia Intézetben, melynek időpontja a későbbiekben kerül pontosításra.

Az ösztöndíjasok csak azután utazhatnak Franciaországba, hogy megkapták a párizsi Campus France ügynökségtől (az ösztöndíjasokkal Franciaországban foglalkozó szervezet) vagy annak regionális képviseletétől (a vidékre utazó hallgatók) e-mailben az utazáshoz szükséges dokumentumokat, köztük a Pass’ Campust. Az ösztöndíjasok az utazási jóváhagyási dokumentum nélkül nem utazhatnak Franciaországba.

Amennyiben intézményében népszerűsíteni szeretné ösztöndíjprogramunkat, írjon a budapest@campusfrance.org címre.
https://www.hongrie.campusfrance.org/hu/mester-es-mernokkepzesi-osztondijak

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum