Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Civil térkép
Kiíró:
Ökotárs Alapítvány; Autonómia Alapítvány; Civil Kollégium Alapítvány; Kárpátok Alapítvány
Határidő:
07/01/2019
Érvényes:
07/01/2019
Tárgymutató:
civil partnerkeresés
Pályázhat:
Budapesten kívül működő helyi civil szervezetek és informális civil csoportok, állampolgári közösségek
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Civil térkép

CIVIL TÉRKÉP: PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - HELYI/TÉRSÉGI HÁLÓZATOK
A 16 helyi civil szervezet részvételével lezajlott sikeres kétnapos indító képzés után új szakaszába lépett a Civil Térkép projekt: immár a hely és térségi civil együttműködések, hálózatok fejlesztésében hosszabb távon közreműködő partnereinket keressük.

Következő lépésként az Ökotárs és partnerei - az Autonómia, a Civil Kollégium és a Kárpátok alapítványok - pályázatot hirdetnek kisösszegű támogatásra Budapesten kívül működő helyi civil szervezetek és informális civil csoportok, állampolgári közösségek részére, közösen meghatározott ügyek, megtalált feladatok mentén való együttes kampányok megvalósítására, szerveződésre a térségben tapasztalt problémák megoldása és a civil aktivitás erősítése érdekében.

A felhívás hosszú távú célja lesz, hogy segítse a helyi és térségi civil együttműködéseket, az aktív csoportok és szervezetek kis hálózatainak alakulását. Mindezzel szeretnénk hozzájárulni a hazai civil együttműködés kiszélesítéséhez, a meglévő koalíciók tagságának, bázisának bővüléséhez, és ezzel az egész hazai civil társadalom ellenállóbbá, aktívabbá és láthatóbbá válásához.

A legfeljebb 10 hónap időtartamú támogatásra olyan szervezetek és csoportok jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy a projekt során legalább 3-4 helyi, vagy regionális szervezettel közösen, ideális esetben több települést vagy településrészt összefogva):
- részletesen kidolgoznak egy cselekvési tervet;
- részt vesznek a projekthez kapcsolódó képzéseken és eseményeken, illetve a helyi szükségleteknek megfelelően maguk is szerveznek ilyet;
- együttműködnek a program mentoraival;
- megvalósítják a pályázaton bemutatott programot.

Az elnyerhető pályázati támogatás összege egyenként legfeljebb 300 000 Ft. Emellett a pályázat nyertesei projektjük megvalósításának ideje alatt nem-pénzbeli támogatást is kapnak a Civil Térkép program munkatársaitól.
- Képzéseket a hatékony civil tevékenységhez, aktivizmushoz elengedhetetlen készségek - például kommunikáció, forrásszerzés, közügyekben való részvétel - gyakorlatias megszerzéséhez, illetve továbbfejlesztéséhez.
- Mentorálást és tapasztalatcserét - munkatársaink a projekt egész ideje alatt tanácsokkal, kapcsolatokkal, módszerekkel segítik a helyi együttműködést. Lehetőséget teremtenek az ország más részein sikeres szervezetek, ügyek első kézből való megismerésére, az egymástól tanulásra.

A pályázatra július 1-ig lehet jelentkezni a Civil Térkép projekt oldaláról hamarosan letölthető adatlap kitöltésével és beküldésével.
Bővebb információ: Komenczi Bálint, balint.k@okotars.hu
http://www.okotars.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum