Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja
Kiíró:
Effekteam Egyesület
Határidő:
08/01/2019
Érvényes:
08/01/2019
Tárgymutató:
díj, közösségi befektetések
Pályázhat:
bármely Magyarországon működő vállalat, kis-és középvállalkozás, illetve startup cég indulhat a hivatalos pályázati űrlap kitöltésével, és a megadott határidőig történő beküldésével, valamint a pályázati adminisztrációs költség befizetésével
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja

Az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja a Magyar Adományozói Fórum által 2011-ben bevezetett MAF Társadalmi Befektetések Díj új alapokra fektetett és nevében is megújított jogutóda, amely a vállalatok és innovatív kezdeményezéseik példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait értékeli.
A Magyar Adományozói Fórum 2006-os megalakulása óta a vállalati társadalmi befektetések iránt elkötelezett szakemberek egyik legelismertebb platformjává vált, majd 2019 januárjától az egyesület közgyűlésének döntése értelmében Effekteam Egyesület (továbbiakban: Effekteam) néven folytatja a munkát a vállalati társadalmi felelősségvállalás hazai kultúrájának gazdagítása érdekében.
Az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja épít a Magyar Adományozói Fórum által 2011-2016 között évente meghirdetett MAF Társadalmi Befektetések Díj szakmai alapjaira, amely az egyik legszélesebb körben ismert és elismert szakmai megmérettetés volt, ugyanakkor figyelembe veszi és beépíti a vállalati felelősségvállalás terén az utóbbi években megjelent tendenciákat, gyakorlatokat, illetve az Effekteam szervezeti stratégiájában megjelenő új irányvonalakat is.
A megújult díj átadásának célja, hogy a vállalatok és innovatív kezdeményezéseik példaértékű, hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjainak bemutatásával, elismerésével és a lehető legszélesebb körű publikálásával hozzájáruljunk az üzleti és startup szektor társadalmi szerepvállalásának, fenntarthatósági kezdeményezéseinek erősítéséhez, továbbá a vállalati döntéshozók ilyen irányú szakmai munkájának inspirálásához, személyes szerepvállalásuk növeléséhez.

Kategóriák:
- Esélyteremtő üzlet
- Jövő gazdasága
- Zöld egyensúly
- Mindenki társadalma
A Díj az ENSZ SDG-k (Sustainable Development Goals) alapján kialakított keretrendszer szempontjai szerint kerül átadásra. A pályázati kategóriák leírását megtalálja a felhívás mellékletében. Ugyanezen kategóriákban - a nagyvállalatoktól elkülönítve - kerülnek elismerésre a kis- és középvállalkozások, illetve a startup-cégek. Továbbá a shortlistre került pályázatokra a Közönségdíj keretében a széles publikum is leadhatja majd a szavazatát szeptemberben.

A pályázat fontos dátumai:
- A jelentkezési határidő lezárása: 2019. augusztus 1. 23:59
- A döntőbe jutott pályázók értesítése: 2019. szeptember 12.
- Közönségszavazás: 2019. szeptember 12-26-a között
- Eredményhirdetés és díjátadó gála az Effekteam éves konferenciáján: 2019. október 3. PwC székház

Pályázatok benyújtásának feltételei:
A pályázaton bármely Magyarországon működő vállalat, kis-és középvállalkozás, illetve startup cég indulhat a hivatalos pályázati űrlap kitöltésével, és a megadott határidőig történő beküldésével, valamint a pályázati adminisztrációs költség befizetésével.
A pályázatra azok a környezeti és társadalmi befektetési programok nevezhetők, amelyek jelenleg is futnak vagy 2018-2019 során zárultak le, és a pályázók a bemutatott projekttel kapcsolatos információkat alá tudják támasztani.
Egy vállalat csak egy környezeti és társadalmi befektetési programmal pályázhat. A pályázatok az ENSZ SDG-k mentén kialakított kategóriák rendszerében (ld. mellékletben) kerülnek elbírálásra. A pályázó az űrlapon megjelöli a keretrendszer alapján a projektjére leginkább jellemző pályázati kategóriát, ugyanakkor a díjat bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy szükség esetén átsorolja a benyújtott pályázatot másik kategóriába annak tartalma szerint.
Felhívjuk a pályázóink figyelmét, hogy a pályázati űrlap kérdései mindösszesen 3 gépelt oldal terjedelemben adnak lehetőséget a projektek bemutatására. A korábban futott pályázati folyamataink tapasztalatai alapján javasoljuk a jelentkező cégek számára, hogy először saját maguk foglalják össze a pályázat részletes bemutatását. A kidolgozott projekt tartalmát ezután érdemes beilleszteni az űrlap adott kérdéséhez rendelkezésre álló cellákba.
A pályázatra kézírással beküldött űrlapot nem tudunk befogadni.
A pályázati űrlapot magyar nyelven kérjük kitölteni.

A pályázat benyújtásának menete:
Jelentkezési szándék esetén az Effekteam honlapjáról letölthető regisztrációs adatlapot kérjük a dij@effekteam.hu e-mail címre küldjék be.
A regisztrációs adatlapon megadott pályázati kapcsolattartó részére továbbítjuk a pályázati űrlapot.
A kitöltött pályázati űrlapot a dij@effekteam.hu e-mailcímre 2019. augusztus 1. 23:59-ig kérjük beküldeni.
A pályázati űrlappal együtt lehetőség van a programhoz kapcsolódó és azt bemutató egyéb anyagok mellékelésére is, amelyeket csatolmányként kérünk e-mailben megküldeni, összesen maximum 20 MB méretben. A nagy terjedelmű fotókat, videókat, kiadványokat digitális formában fájlmegosztó oldalakon keresztül kérjük eljuttatni pl. wetransfer.
A sikeres pályázati jelentkezésről minden esetben visszaigazolást küldünk a pályázóknak.
Az Effekteam fenntartja a jogot, hogy a nevezési határidőt meghosszabbítsa.
A pályázat keretében tudomásunkra jutott információkat bizalmasan kezeljük, és azokat csak a pályázó engedélyével tesszük közzé bármilyen nyilvános platformon!

Költségek:
A pályázaton történő részvételnek adminisztrációs költsége van, amelynek összegét a jelentkező cég a kiállított számla alapján utalhatja át az Effekteam számlájára.
A pályázaton történő részvétel az Effekteam tagjai számára tagsági csomagtól függően:
- 49 000 Ft + áfa,
- 69 000 Ft + áfa,
- 89 000 Ft + áfa,
- míg a szervezeti tagsággal nem rendelkezők részvételi díja egységesen 99 000 Ft + áfa.
A pályázat adminisztrációs költsége az alábbiakat foglalja magába:
- pályázaton való részvétel (pályázatok adminisztrációja, zsűrizésre való előkészítése)
- a bíráló bizottság döntése után visszacsatolást adunk a beadott pályázat szakmai tartalmáról
- minden shortlistre került, azaz döntős pályázati projekt részt vesz 2019 szeptemberében az Effekteam által szervezett online közönségszavazáson, így nagyobb nyilvánosságot biztosítva a cégek környezeti és társadalmi befektetési programjainak
- minden pályázó vállalattól egy képviselő jogosult részt venni az Effekteam éves szakmai konferenciáján 2019. október 3-án, amelyen az Effekt 2030 - A közösségi befektetések díja is átadásra kerül
- megjelenési lehetőséget biztosítunk a döntős cégeknek a díjátadó gála keretei között megszervezendő meetupon
- továbbá a döntőbe jutott és a díjazott pályázatokat az Effekteam esettanulmány formájában is közzéteszi honlapján az eredményhirdetést követően
- valamint a 2020 folyamán megtartandó Effekteam műhelybeszélgetéseken lehetőségük van a cégeknek bemutatni döntőbe jutott projektjeiket a rendezvényen résztvevőknek
- az eredményekről sajtóközleményt adunk ki, amelyben megjelenítjük a díjazott cégeket.

Az értékelés menete:
A benyújtott pályázatokat szakmai bíráló bizottság értékeli.
A bíráló bizottság tagjai:
- Matolay Réka, egyetemi adjunktus, Corvinus Egyetem
- Nagy Bálint, vezető szerkesztő, Pénzcentrum.hu
- Pogány Éda Glória, Business Sustainability (EE) vezető, Syngenta
- Szabó Gyula, igazgató, Ökoszolgálat Magyarország
- Veiszer Alinda, televíziós és rádiós szerkesztő-műsorvezető, újságíró
A bírálatra beérkezett pályázati űrlapokat a bíráló bizottság minden tagja külön-külön értékeli. A zsűritagok nem ismerik a zsűri többi tagjának a projektekre adott pontszámait. Az értékelés során maximum 40 pontot érhet el egy pályázó, amelyet az űrlap 4 kérdéscsoportjára adott pontok összesítésével lehet megszerezni. Az értékelők által adott egyedi pontszámokat minden pályázó esetében az Effekteam munkatársai összesítik, és az így megszerzett végső pontszámokat tartalmazó dokumentum alapján a bíráló bizottság állítja össze kategóriánként a shortlistet, azaz a döntős projektek listáját. Ezt követően a bíráló bizottság egy személyes találkozó alkalmával kategóriánként döntést hoz a nyertesekről.
Amennyiben nincs elegendő számú és szakmailag megfelelő pályázat egy-egy kategóriában, úgy a bíráló bizottság fenntartja a jogot, hogy nem hirdet nyertest az adott kategóriában valamint cégméret és típus szerint sem.
A shortlisre került projektek az Effekteam honlapján és közösségi médiafelületén közönségszavazásra kerülnek, mely alapján a Közönség-díj kategóriában is győztest hirdetünk. A pályázati űrlapon külön kérdést találnak, ahol maximum 1500 karakterben kérjük foglalják össze projektjüket. A bemutatáshoz 3 db fotót kérünk csatolni, illetve amennyiben van lehetőségük, akkor egy lefeljebb 3 perces videót is kérjük, hogy mellékeljenek.

Bírálati szempontok:
közösség - a program során a partnerekkel kölcsönös érdekek mentén kialakított, egymás munkáját erősítő és a program sikerét növelő együttműködés(ek) milyen hozzáadott értéket eredményeztek a program célcsoportját jelentő közösség számára, amelyeket a vállalat egyedül vagy más partnerekkel nem tudott volna elérni
hatás - a programnak milyen eredményeit és hatását sikerült kimutatni a vállalat, a környezet és a társadalom szempontjából
jövő - a program mennyiben alkalmaz előremutató, innovatív megoldásokat, és mennyiben várható hatásának fenntartása vagy tovább élése
A közösség, hatás, jövő szempontjainak bemutatása során, kérjük elsősorban azokra a kérdésekre adjanak választ az űrlapon, amelyek a program és az abban meghatározott célok szerint relevánsak. A program jellegéből adódóan előfordulhat, hogy nem feltétlenül szükséges az összes kérdés megválaszolása.
A pályázatok értékelésekor kiemelt jelentősége van a rendelkezésre bocsátott információk minőségének, megbízhatóságának, ezért kitöltéskor kérjük, a pályázók törekedjenek arra, hogy a programhoz kapcsolódó legfontosabb tényeket bemutassák és az információkat alátámasztó dokumentumokat csatolják.

PÁLYÁZATI MELLÉKLET
A Fenntartható Fejlődési Keretrendszer 20301 és a keretrendszer alapján kialakított kategóriák leírása
https://ensz.kormany.hu/a-2030-fenntarthato-fejlodesi-keretrendszer-agenda-2030-
A 2015 őszén elfogadott Fenntartható Fejlődési Keretrendszer (SDG-k) és annak gerincét képező célrendszer végrehajtása, azaz a világ fejlődési pályájának fenntartható irányba állítása az ENSZ eddigi egyik legnagyobb vállalása.
A 2012-ben megrendezett Rio+20 ENSZ Fenntartható Fejlődési Konferencián döntés született arról, hogy a Millenniumi Fejlesztési Célok (MDG-k) teljesítési határidejének lejártával a 2015 utáni időszakra a fenntarthatóság követelményeinek megfelelő agendára van szükség. Az új globális Fenntartható Fejlődési Keretrendszer a kiegyensúlyozott társadalmi fejlődés, a tartós gazdasági növekedés és a környezetvédelem pilléreire építve a fejlődő országok mellett a fejlett államokra is kiterjed. A korábbi, csak a fejlődő országok problémáira koncentráló logikával való szakítás így lehetőséget ad a fejlett országok számára is saját fejlesztési céljaik megvalósítására a keretrendszeren belül.
2015 év elején vette kezdetét az a kormányközi tárgyalási folyamat, amely a teljes fejlesztési keretrendszert dolgozta ki 2015 őszére. A tárgyalások során a tagállamok megállapodtak arról, hogy a fenntartható fejlődésre való átállást milyen módon, milyen szereposztásban, együttműködési és finanszírozási lehetőségekkel, illetve milyen nyomon követési eljárások igénybevételével kell megvalósítani.
A kormányközi tárgyalási folyamat 2015 augusztusában zárult a Transforming Our World: The 2030 Agenda for Sustainable Development című záródokumentum konszenzussal történő elfogadásával. A 2015 utáni fejlesztési irányokat kijelölő dokumentumot ünnepélyes keretek között a 2015. szeptember 25-27. között, New Yorkban megrendezett ENSZ Fejlesztési Csúcs első napján a 193 tagállam vezetője egyhangú döntéssel fogadta el.
Az Effekteam az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszer célkitűzései (SDG-k) alapján alakította ki a díj pályázati kategóriáit. Olyan pályázatokat várunk, melyek a lenteikben hivatkozott kategóriák valamelyikében pozitív, mérhető társadalmi és/vagy környezeti hatást értek el a közösség(ek) számára:

Esélyteremtő üzlet
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 1, 2, 3, vagy 6-os célok bármelyikének megfelelően hozzájárulnak a társadalmi jóllét megteremtéséhez az igazságosság elvének érvényesülésével, különös tekintettel az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésre és a mindenki számára elérhető minőségi táplálkozásra.

A jövő gazdasága
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 8, 9, 11, vagy 12-es célok bármelyikének megfelelően segítik a fenntartható gazdaságot, termelést és fogyasztást, ösztönzik az innovációt és támogatják a gazdasági fejlődést előmozdító infrastruktúra megteremtését.

Zöld egyensúly
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 7, 13, 14, vagy 15-ös célok bármelyikének megfelelően hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez.

Mindenki társadalma
Ebbe a kategóriába olyan pályázatokat várunk, melyek az SDG-k 4, 5, 10, vagy 16-os célok bármelyikének megfelelően mindenki számára elősegítik a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az élethosszig tartó tanulást és a társadalmi esélyegyenlőség megteremtését.
Effekteam Egyesület 1056 Budapest, Szerb utca 17-19., telefon: 06-1-700-0020, e-mail: info@effekteam.hu
https://effekteam.hu/effekt2030/

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum