Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Kodály nyomában
Kiíró:
Hírös Agóra Nonprofit Kft.
Határidő:
11/28/2017
Érvényes:
11/28/2017
Tárgymutató:
Kodály nyomában
Pályázhat:
egyéni játékosok vagy maximum 5 fős csoportok (gyerekcsapatok, családok, baráti társaságok, művészeti csoportok), amelynek tagjai között 2 fő 18 éven felüli résztvevő is lehet és 3 fő 18 év alatti személy
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

ORSZÁGOS ZENEI JÁTÉK KODÁLY ZOLTÁN SZÜLETÉSÉNEK 135. ÉS HALÁLÁNAK 50. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

A Hírös Agóra Nonprofit Kft. KODÁLY NYOMÁBAN címmel a Kodály-év alkalmából országos játékot hirdet. Kiemelt szakmai partner a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár. Együttműködő partnerek: az Informatikai és Könyvtári Szövetség, a Magyar Népművelők Egyesülete, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Kft., a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Zenepedagógiai Intézete.
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap.
A program fővédnöke: Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, NKA elnök.
Védnök: Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere
A játék résztvevői lehetnek: egyéni játékosok vagy maximum 5 fős csoportok (gyerekcsapatok, családok, baráti társaságok, művészeti csoportok), amelynek tagjai között 2 fő 18 éven felüli résztvevő is lehet és 3 fő 18 év alatti személy.
"Maga nem ismeri a zeneirodalmat. Jövő szerdáig, kérem, ismerje meg!”
(Kodály Zoltán)

1. forduló: 2017. október 2.-november 28.
"Születtem Kecskeméten, de mivel szüleim pár hónapos koromban elköltöztek onnan, nem illet meg a "Kecskemét fia” büszke név. Mégis kénytelen visszaéltem vele, mikor falusi vándorlásaim közben megkérdezték, hová való születés vagyok. Kecskemét neve mindig felcsillanó szemeket és rokonszenvet hozott” - írja Kodály Zoltán. Kodályra nem volt jellemző a dicsérgetés; ha nem szólt semmit, vagy biccentett, már az is elismerésnek számított. Az első forduló címeként vett idézet is alátámasztja ezeket a megállapításokat és a zeneirodalom fontosságára is felhívja figyelmünket. Ismerjétek meg a zeneszerző életútját fejtörőink segítségével!
"Zene nélkül nincs teljes ember”
(Kodály Zoltán)

2. forduló: 2017. október 24.-november 28.
Kodály Zoltán leggyakrabban idézett mondata: "A zene mindenkié!”. A kodályi pedagógia célja elsősorban az, hogy az ország egészét közelebb vigye a zene értő befogadásához. Ennek eszközéül pedig három dolgot fogalmazott meg koncepciójában: "ének, népdal és mozgó dó”. Ezért is fordította figyelmét Kodály Zoltán a kórusmuzsika felé: a közösségi együtténeklés, a kóruséneklés "a lelki gazdagodás egyik leghatalmasabb erőforrása” - vallotta. A második fordulóban Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokkal fogunk játszani: szövegalkotásra vagy dallamírásra biztatunk benneteket.
"Csonka ember az, és üres az élete - bármily gazdag külsőleg -, ha nincs érzéke a művészetekhez.”
(Kodály Zoltán)

3. forduló: 2017. november 14.-november 28.
A mozgás és a zene ősidők óta elválaszthatatlanok egymástól, s ugyanolyan szorosan kapcsolódik hozzájuk az irodalom és a képzőművészet. Kodály Zoltán a legnagyobb igényességgel választott verseket kórusművei alapjául: munkái a szöveg és a zene tökéletes illeszkedésének szép példái. Az 1920-as évek végén, ’30-as évek elején két híres táncot is komponált: előbb zongorára írta (1927), majd zenekarra dolgozta át (1929) a Marosszéki táncokat; a galántai élményeiből táplálkozó, zenekarra írt Galántai táncokat pedig 1933-ban mutatták be. A játék harmadik fordulójában két alkotó feladat közül választhattok. Készíthettek illusztrációt vagy rövid koreográfiát.

Díjátadó ünnepség
2017. december 15. Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét
Értékelés: Az egyes fordulók valamint az összesített verseny legeredményesebb játékosai meghívást kapnak Kodály városába egy hétvégére, és részt vehetnek azon a nagyszabású ünnepi hangversenyen, amelyre a zeneszerző születésének évfordulója alkalmából kerül sor a szülővárosban.
http://kodaly.kjmk.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkAjánló
Én-márka építés távoktatási tanfolyam
Bővebben a tanfolyamról >>>
Hírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum