Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
Magyar kézművesség-2019 és II. Rákóczi Ferenc és kora - kézműves szemmel
Kiíró:
Magyar Kézművességért Alapítvány
Határidő:
06/21/2019
Érvényes:
06/21/2019
Tárgymutató:
II. Rákóczi Ferenc és kora - kézműves szemmel
Pályázhat:
hazai és határon túli magyar alkotók
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

Magyar kézművesség-2019 és II. Rákóczi Ferenc és kora - kézműves szemmel

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Előző öt sikeres kiállításunkhoz hasonlóan idén is a Belváros egyik legszebb neobarokk épületében működő Duna Palota ad otthont A Magyar Kézművességért Alapítvány
26. alkalommal megrendezendő nyári kiállításának.
A kiállításon való részvételre Alapítványunk az IPOSZ-szal és a BKIK Kézműipari Tagozatával együttműködve
MAGYAR KÉZMŰVESSÉG - 2019 valamint
II. RÁKÓCZI FERENC ÉS KORA - KÉZMŰVES SZEMMEL
címmel kettős tematikájú, nyílt pályázatot hirdet tárgyalkotók számára.

A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók - népművészek, kézműves iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek - maximum 3 olyan alkotással vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek. (A funkcionálisan összetartozó tárgy-együttes, készlet, garnitúra 1 alkotásnak számít, de a rendezők fenntartják a jogot, hogy - elfogadás esetén - a kiállítás arányai érdekében egy sok darabból álló készlet nem teljes terjedelemben kerül kiállításra.)
- A pályázat első részére kötöttség nélkül, szabadon választott alkotásokat lehet beadni. A pályamunkák egy-egy tájegység néprajzi motívumkincsét, forma- és színvilágát felhasználó, vagy a hagyományokat napjaink igényeivel ötvöző, illetve egyéni tervezésű tárgyak - pl. az otthon (a nappali, a konyha, az ebédlő, a gyerekszoba) igényes berendezésére, díszítésére alkalmas használati eszközök, dísztárgyak; az öltözködés-kultúra elemei (viseletek, öltözékek, kiegészítők, ékszerek); játékok, hangszerek, kések és egyéb tárgyak; vagy ritka, kihalófélben lévő kézműves szakmák produktumai - lehetnek.
Szívesen fogadjuk a helyi értéktárba vagy a hungarikumok közé már bekerült vagy elbírálás alatt álló alkotásokat is.
- A pályázat másik része - a Rákóczi Emlékévhez csatlakozva - konkrét témaként II. Rákóczi Ferencet és korát állítja a középpontba. A pályázatnak erre a részére természetes anyagokból, kézműves technikával készített alkotásokat várunk, amelyek felidézik a fejedelem személyét, a róla és kuruc seregéről szóló eseményeket, a bujdosókról szóló irodalmi alkotásokat. Pályázni lehet a Kárpát-medence korabeli magyar barokk emlékeinek kézműves feldolgozásával, a kor főúri öltözeteinek és paraszti viseleteinek, használati tárgyainak, ékszereinek, textíliáinak, ötvös- és kerámiatárgyainak, fegyvereinek korhű másolataival is.

Regisztrációs határidő: 2019. június 21.
Az erre szolgáló internetes felület elérhető honlapunkon (www.amka.hu). Az internettel nem rendelkezőktől telefonos bejelentkezést kérünk.

Nevezési határidő (a nevezési lap beküldésére és a nevezési díj befizetésére): 2019. június 25.
- Nevezési lap megküldése
A honlapunkról ugyancsak letölthető, kitöltött nevezési lapot e-mailen: Word-formátumban, az amka@amka.hu címre kérjük megküldeni. (Képformátumban - jpg, bmp, nem szerkeszthető pdf stb. - elektronikusan küldött nevezési lapot nem tudunk elfogadni.) Amennyiben ez elektronikus formában nem megoldható, az Alapítvány címére postán vagy időpont-egyeztetés után személyesen kérjük a nevezési határidőig eljuttatni.
- Nevezési díj befizetése
A nevezési díjat ugyancsak a nevezési határidőig kérjük az Alapítvány OTP-nél vezetett 11705008-20436209 sz. számlájára átutalni vagy (lehetőleg OTP-fiókban) befizetni. Az Alapítvány földrajzi címe helyett minden esetben ezt a számlaszámot kell feltüntetni. Számlát kizárólag a befizető nevére állíthatunk ki. A nevezési díj elutasított pályázat esetén sem jár vissza.
- Nevezési díj:
egyéni jelentkezőknek: 4500 Ft
az Alapítvány támogatóinak, ipartestületi és BKIK-tagoknak: 3500 Ft
alkotóközösségeknek (kollektív pályamunkák esetében): 6500 Ft

Az anyaggyűjtés helyszíne: a Duna Palota (Budapest, V. ker., Zrínyi utca 5.)
Az anyaggyűjtés időpontja: 2019. július 2-3-4. 10-16 óra között. - Figyelem! A Zrínyi utca sétálóutca, behajtani szállítás céljából kizárólag délelőtt 10 óráig lehet, ezért a nagyméretű vagy nehéz alkotásokat 9-10 óra között várjuk.

A pályázatra beadott alkotások nem automatikusan kerülnek kiállításra! Válogatásukat erre az alkalomra felkért szakértőkből: néprajzkutatókból és iparművészekből álló zsűri végzi. A zsűri döntése ellen nem lehet fellebbezni.

Elismerés, díjazás: a kiállításra bekerülő pályázók a hivatalos ünnepélyes megnyitó során oklevelet kapnak, a zsűri által kiemelt alkotók ezen túlmenően különböző díjakat, elismeréseket vehetnek át.

A kiállítást a nagyközönség a Duna Palota Klementina és Falk Miksa termeiben előreláthatóan 2019. július 20. és augusztus 29. között tekintheti meg.
Az eredményhirdetéssel összekötött díjkiosztó ünnepség tervezett időpontja: 2019. augusztus 12. 14 óra.

A kiállított alkotások visszaadásának időpontja: 2019. augusztus 30-31. és szeptember 1. 10-16 (ill. nehéz vagy nagyméretű tárgyaké 09- 10) óra között.
Ezúttal is tervezzük, hogy a díjkiosztó ünnepségre elkészítjük a kiállítás anyagát színes fotókon bemutató háromnyelvű albumot, amelyben a kiállításra bekerült minden pályázó 1-1 munkája szerepelni fog!
A részletes információk az Alapítvány honlapjára (http://www.amka.hu) és Facebook oldalára folyamatosan feltöltésre kerülnek,
illetve Gál Annától kaphatóak. Levélcím: Gál Anna, IPOSZ, AMKA, 1087 Bp., Luther u. 4-6., Tel: 20/570-7085, e-mail: amka@amka.hu

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum