Érvényes pályázatok: újak, kiírók szerint, érvényesség szerint, tárgymutató szerint, módosultak
Pályázatok Pályázatok
Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldése e-mailben
Vissza
Cím:
SozialMarie - Prize for Social Innovation
Kiíró:
Unruhe Privatstiftung
Határidő:
01/21/2020
Érvényes:
01/21/2020
Tárgymutató:
kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációk
Pályázhat:
Magánszemélyek, a civil társadalom (informális csoportok, nonprofit szervezetek, társadalmi vállalkozások), üzleti szektor, és a közszektor
A kiíró(k) adatai
Napi Pályázati Értesítő >>>

SozialMarie - Prize for Social Innovation

Pályázati felhívás 2020
A SozialMarie - Prize for Social Innovation - idén 16. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat keresünk Közép- és Kelet-Európa minden szektorából.

A SozialMarie Díjat a 15 legjobb társadalmi innováció veheti át 2020. május 1-én Bécsben. Az első három nyertes 15 000 euró, 10 000 euró és 5000 euró díjazásban részesül, míg további 12 díjazott projektenként 2000 euró elismerést kap.

A pályázati felhívásra Magyarország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és az idei évtől Horvátország egész területéről várjuk a projekteket. Szlovéniából a projekteknek Bécstől 300 km-en belül kell megvalósulniuk.

Aktuális társadalmi kihívásokkal foglalkozik és innovatív megoldásokat valósít meg? Nyújtsa be pályázatát Ön is!
MELY projekteknek szól a felhívás?
- Magánszemélyeknek, a civil társadalomnak (informális csoportok, nonprofit szervezetek, társadalmi vállalkozások), az üzleti szektornak, és a közszektornak egyaránt.
- Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország egész területéről érkező projekteknek.
- Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban megvalósuló projekteknél csak a Bécs 300 kilométeres körzetében működő innovációkkal lehet pályázni.

MELYEK a benyújtott projektekkel szembeni elvárások?
- A pályázatoknak meg kell felelnie a pályázati feltételeknek.
- Azokat a projekteket tudjuk befogadni, melyek a pályázat benyújtásakor már értékelhető eredményeket értek el, ugyanakkor még futnak. A Lezárt és még csak ötlet stádiumban lévő projekteket nem fogadjuk el.
- A projektek innovációs szempontból megfelelnek a SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszerének.
- Egyszerre több projekt is benyújtható egymástól függetlenül külön pályázati űrlapon.
- A már korábban benyújtott projektek ismét részt vehetnek a felhívásban, feltéve, ha nem részesültek még SozialMarie díjban.

HOGYAN lehet pályázatot benyújtani?
- A pályázatot online a http://www.sozialmarie.org honlapon található pályázati űrlapon lehet benyújtani.
- A hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot 2020. január 21. kedd 23:55 percig kell online beküldeni.
- A teljes pályázati anyagot két nyelven kell benyújtani: a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven. Kivétel: Szlovénia, Lengyelország és Németország esetében elegendő csak az angol verzió.
- Az adatlapot csak akkor lehet beküldeni, ha minden kötelező mező kitöltése megtörtént. Az adatlap sikeres benyújtását automatikus e-mail visszaigazolás kíséri.
Megújítjuk vizuális megjelenésünket és kommunikációnkat. Ennek köszönhetően archiváltuk az elmúlt 15 év összes pályázati anyagát magába foglaló online adatbázisunkat. A jövőben a nyertes és jelölt projektekre helyezzük a hangsúlyt, így csak ezek nyilvánosan elérhetőek az adatbázisban. A pályázatok automatikusan nem kapnak nyilvános projekt profilt a honlapunkon.

Pályázati feltételek
1. A SozialMarie felhívására olyan projekttel érdemes jelentkezni, amely társadalmi innovációnak számít a SozialMarie társadalmi innovációs kritériumai (lásd: SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszer) szerint. A pályázat akkor érvényes, ha a projekt a beadás idejéig már értékelhető módon megvalósult, ám még nem zárult le. Lezárt, illetve még ötlet fázisban lévő projekteket nem fogadunk el.

2. Projekttel jelentkezni Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia és Horvátország egész területéről lehet. A Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban megvalósult projektek közül csak a Bécstől 300 kilométer sugarú körön belül megvalósuló projektekkel lehet pályázni.

3. A pályázati adatlapot a SozialMarie honlapján (http://www.sozialmarie.org), online kell benyújtani.

4. A maradéktalanul kitöltött űrlapot minden szükséges dokumentációval együtt legkésőbb a pályázati benyújtási határidő napján 23:55 percig kell online elküldeni.

5. Egy pályázó egyszerre több, egymástól független pályázatot is benyújthat. Kérjük, minden pályázathoz töltsön ki külön pályázati űrlapot. Korábban már benyújtott projekttel is lehet újra indulni, amennyiben az korábban még nem részesült díjban.

6. A pályázatokat két nyelven kell benyújtani: A teljes pályázati anyagot a beküldési területnek megfelelő nemzeti nyelven ÉS külön angol nyelven kell kitölteni és feltölteni a honlapon. Kivétel: A Szlovéniából, Lengyelországból és Németországból érkező pályázatokat elegendő csak angol nyelven benyújtani.

7. A postán kapott kiegészítő anyagokat nem áll módunkban visszaküldeni.

8. A pályázók hozzájárulnak azon tartalmak, fotók, videók és mellékletek a http://www.sozialmarie.org oldalon, valamint a SozialMarie kiadványokban, sajtódokumentumokban, előadásokban és online platformokon történő közzétételéhez, amelyek a pályázati adatlapon erre vonatkozóan külön megjelölésre kerültek. A nyilvános publikáció esetén a pályázó garantálja, hogy ezek mentesek
a harmadik személy bármely jogától és a szerzői jogok, járulékos jogok és a harmadik felek egyéb jogai tekintetében biztosítja az Unruhe Privatstiftung per- és kármentességét.

9. Amennyiben az Ön pályázati anyaga gyermekek vagy fiatalok adatait, fotóit vagy videóit tartalmazza, abban az esetben Ön, mint pályázó felelős azért, hogy a gyermek adatainak felhasználáshoz szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozattal rendelkezzen.

10. Jelen pályázati felhívásban részt vevőként Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Unruhe Privatstiftung és annak adatkezelői a pályázati időszak keretében az értékelési folyamat során kapcsolatba léphessenek Önnel.

11. A benyújtott adatokat, dokumentumokat, fotó- és videoanyagokat az Unruhe Privatstiftung archiválja, és továbbíthatja a média számára vagy tudományos kutatási célra.

12. A pályázatokban szereplő személyes adatokat a Unruhe Privatstiftung határozatlan ideig tárolja statisztikai és történelmi célú használatra. Ez az általános adatvédelmi rendelet (GDPR) által érintett személyiségi jogait nem érinti.

13. A SozialMarie szakmai zsűri döntését konszenzus alapján hozza a SozialMarie Társadalmi Innováció Kritériumrendszere alapján. A döntés nem támadható meg, jogorvoslati eljárás nem indítható ellene. A díjazottakat minden évben a Bécsben rendezett május 1-i nyilvános díjátadó ünnepségen ismertetjük.

14. Az adatvédelemről, az adatvédelmi szabályzatról és az Unruhe Privatstiftung iránymutatásairól a http://www.sozialmarie.org/hu/impresszum-adatvedelem oldalon olvashat.
KI bírálja el a pályázatokat és HOGYAN történik a kiválasztási folyamat?
Minden országból - Ausztria, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország - két-két projekt előértékelő készít a beérkezett pályázatokból egy előválogatást a SozialMarie szakértői zsűrije számára. Minden zsűritag ezen felül 1-1 projektet még beválaszthat az előválogatásba.
Erre az előválogatásra alapozva a zsűri három lépésben hoz döntést:
1. Legfeljebb 35 Jelölt meghatározása
2. A 15 Nyertes projekt kiválasztása
3. A három fődíjas kiválasztása
Igény szerint helyszíni projektlátogatásokra kerül sor.
Lásd még: Josef Hochgerner: The Role of the Jury, megjelent a 2019. évi SozialMarie brosúrában.

MIKOR kerülnek kihirdetésre a jelölések?
A jelöléseket március elején tesszük közzé. A pályázók a SozialMarie-jelölést a nyilvános kommunikációjukban már felhasználhatják.
A Nyertes projekteket az évente május 1-én Bécsben megrendezett nyilvános Díjátadón tüntetjük ki és mutatjuk be a közönség számára.
https://www.sozialmarie.org/hu/palyazati-felhivas

Ingyenes e-mail tanfolyam
Legalább ennyit a
forrásteremtésről címmel
Magam csináljam vagy bízzak meg egy szakembert?  Akármelyik utat választja van egy minimum, amit mindenképpen tudnia kell.
Ha Ön(ök) csinálják, akkor magától értetődő, hogy érteni kell hozzá, ha mást bíznak meg, akkor annyi tudásra lesz szükségük, hogy tudjanak megrendelni és átvenni.
Ezt a tudást szerezheti meg ezen a tanfolyamon, ami egyben jó alap arra, hogy ha saját maga vág bele könnyű legyen hozzátanulni.

Ne csak olvassa és nézze (filmek is lesznek a leckékben), csinálja is.
A forrásteremtésnél ezt alig kell magyarázni, hiszen elméletben forrást szerezni enyhén szólva marhaság.
Ezért arra kérem, hogy az egyes levelekben olvasottakat azonnal valósítsa meg a gyakorlatban.
Ne feledje, akármilyen kis lépés sokkal többet ér, mint az álldogálás a rajtvonalnál...
Az egyes leckéket e-mailben kapja meg, hetente egyet.
Jó tanulást és eredményes forrásszerzést kívánok!
Huszerl József szerkesztő
Itt iratkozhat fel

Távoktatási tanfolyamainkHírek a Főoldalról


Ingyenes hírlevelünkre
itt iratkozhat fel

Nyomtatóbarát változat
A pályázat linkjének elküldáse e-mailben
Vissza
Felhasználási feltételek
Adatvédelem
Levél a szerkesztőnek
Médiaajánlat
Impresszum